Laga mat på glas

Glastronomi

Laga mat på glödande glas

Marschallerna i Phytoparken flammar lätt i den svala skymningen. I hyttan, där det är varmt och ombonat, står borden dukade till fest. Tre rätter brukar stå på menyn. Kuber av varmrökt lax och bubbel att mingla till. Hemmagjord hummersoppa till förrätt. Och förstås huvudrätten; viltfångad lax med duchesspotatis och vitvinssås. Alltsammans tillagat i den glödheta glasugnen. Till avslutning utsökt chokladhantverk från Kalmar.

Under middagen bjuds gästerna på en glasshow av några av våra duktiga glasblåsare. Ett spektakulärt glaskonstverk växer fram mellan rätterna och allt trevligt småprat. Alla som vill får under kvällen blåsa sin egen fönsterkula att ta med hem och gå en tur i vår fina glasbutik.

Gör din intresseanmälan här så föreslår vi möjliga upplägg.

I rådande coronatider tar vi in max 20 personer per tillfälle och det kan även vara vissa ändringar i programmet.

Vi vill laga mat på glas!