Inga produkter i varukorgen.

InsideOut – Jeanette Karsten

av Jeanette Karsten i samarbete med Orranäs Glasbruk

INSIDEOUT

– en svensk designklassiker
Nu i variant utförande m. metall /glas i kombination

Formgivare Jeanette Karsten
i samarbete med Orranäs Glasbruk

Vasen består av ett anodiserat miljövänligt svensktillverkat aluminiumrör lasergraverat med Jeanette Karsten, Made in Sweden längst ner på rörets utsida. Kulörer varierar.

Den yttre svensktillverkade glascylindern är handblåst i träform där kulören på yttercylindern i glas varierar. De olika sammanfogade ytter- och innercylindrarna förhåller sig till varandra och skapar en enhet, skapar spännande balanserade rum med många användningsmöjligheter och äger en unik form och design.

Variationsmöjligheterna är oändliga, det är bara fantasin som sätter gränser….
Med vätska i yttercylindern skapas en optisk oväntad effekt…
Det är en designprodukt som är självständig och vacker med eller utan något i.
Glasvasens form och materialval äger en tydlig, originalitet, estetiskt och personligt formspråk.

Jeanette kommer från en norsk arkitekt- och konstnärsfamilj där även kvinnorna utbildade sig inom konstnärliga yrken, något som inte alltid varit en självklarhet när tidsandan varit en annan. Hon är utbildad i Sverige, Norge och Storbritannien, och som arkitekt delar hon
det breda förhållningssätt till sitt arbete som till exempel Alvar Aalto gav prov på. Hon har formgett både möbler, bruksföremål och hela interiörer. För Jeanette Karsten samverkar arkitektur, konst och design med en självklarhet som också kommer till uttryck i hennes glasarbete.

Med studier på Konsthögskolan och en examen i Arkitektur från KTH och ursprung från konstnärsfamilj i Norge där bland annat konstnären Ludvig Karsten var en av Skagenmålarna är hennes kunskapsområde brett där processen integreras av Arkitektur, design och konst för att skapa en enhetlig visuell upplevelse. Hon drivs av att sammanföra färg och form till en ofta oväntad bildhändelse där livet kan beskrivas som en scen där allt kan hända…

INSIDEOUT– VÄND UT OCH IN PÅ DIN FANTASI!
En svensk innovation när det enkla blir det vackra och färg med funktioner andas framtid och kreativitet.
Vasen med många möjligheter.

Svenskt Design

Svenskt Hantverk